Насловна Друштво Божовић: Мојковачка битка исковала нераскидиво јединство Србије и Црне Горе

Божовић: Мојковачка битка исковала нераскидиво јединство Србије и Црне Горе

6
ПОДИЈЕЛИ

Представник Владе Србије Владимир Божовић положио је вијенац на Споменик Мојковачким јунацима, поводом обиљежавања годишњице те славне битке.

Он је том приликом рекао да је дошао да ода почаст бесмртним јунацима мојковачког Божића, без кога не би било ни Васкрса на Кајмакчалану.

IMG 2101 409x319 Божовић: Мојковачка битка исковала нераскидиво јединство Србије и Црне Горе

Тог Божића прије 101 годину Ловћенска капа Црне Горе била је на глави сердара Јанка Вукотића. Тада је исковано нераскидиво јединство Србије и Црне Горе, јер су ти јунаци показали Христолику жртву и посвједочили како се брани вјера, крст часни, браћа и слобода златна“, казао је Божовић.

IMG 2094 Божовић: Мојковачка битка исковала нераскидиво јединство Србије и Црне ГореОн је одао да Влада Србије, одајући им почаст, даје свим будућим Владама и генерацијама примјер незаборава и учења на њиховом свијетлом примјеру.

Ово је и порука српском народу у Црној Гори да је Србија уз њих, као што су њихови преци били уз Србију и њену Војску и Владу када им је било најтеже“, поручио је Божовић.

IMG 2100 409x320 Божовић: Мојковачка битка исковала нераскидиво јединство Србије и Црне Горе

6 КОМЕНТАРИ

  1. 18
    4

    propalo je samo ako spadnemo na ovakve maliciozne komentare. nije, niti će ikad, bilo kakav božović do božovića biti bitniji od jedinstva naroda srpskog. slava besmrtnima!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here