Насловна Политика Бошњак поднијела кривичну пријаву против Милошевића и Нурковића

Бошњак поднијела кривичну пријаву против Милошевића и Нурковића

0
ПОДИЈЕЛИ

Бранка Бошњак, посланица у Скупштини Црне Горе, поднијела је кривичну пријаву против Тарзана Милошевића, политичког директора Демократске партије социјалиста и Османа Нурковића, потпредсједника Бошњачке странке због, како тврди, повреде равноправности при запошљавању.

bosnjak Бошњак поднијела кривичну пријаву против Милошевића и Нурковића

„Постоје основи сумње да су потписали анекс коалиционог споразума према коме је предвиђено да кадрови Бошњачке странке добију неколико директорских мјеста у државним установама, мјесто помоћника министра рада и социјалног старања, а истим документом је констартовано да је већ дошло до расподјеле три директорска и једног мјеста помоћника директора у основним и средњим школама. Тиме су извршили кривично дјело повреда равноправности при запошљавању из члана 225 Кривичног законика Црне Горе“, истиче се у пријави.

Осумњичени су, додаје она, потписујући предметни анекс, свјесно прекршили прописе Црне Горе на начин што су, планирањем и спровођењем акција запошљавања искључиво припадника ДПС-а и БС-а, повриједили право на слободно и под једнаким условима запошљавање у Црној Гори.

И то а приори грађанима који нијесу чланови и гласачи ове двије странке. На овај начин се крши и Закон о државним службеницима и намјештеницима, па се расписују јавни конкурси, а унапријед се зна ко ће бити прворангирани запослен, па се цијели процес оглашавања и спровођења провјера способности обесмишљава оваквим актима, а остали кандидати су унапријед дискриминисани. На тај начин се квалитетан, непартијски кадар елиминише, да би се обезбиједило мјесто кандидату коме је исто мјесто већ обезбијеђено међупартијским споразумом”, истиче се у образложењу кривичне пријаве.

Према ријечима Бошњак, сраман однос који су показали, прије свега због увођења партијских кадрова у школе што је недвосмислено показано овим уговором је један о д разлога што је поднијела кривичну пријаву.

“Након афере ’Снимак’ која је за шефа режима исконструисана афера и која никада није добила судски епилог, најновији скандал везан за анекс уговора којим се предвиђа расподјела радних мјеста између ДПС и Бошњачке странке само потврђује да је у овој земљи немогуће било шта урадити док се не смијени овај антицивилизацијски режим. Сматрамо да Тужилаштво има довољно доказа да реагује, и уједно ово је тест искрености ВДТ који је дужан да реагује на ове случајеве злоупотреба и манипулација”, казала је Бошњак.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here