Насловна Политика Бојовић: Власт жели да туристичку сезону на Жабљаку сведе на дочек Нове...

Бојовић: Власт жели да туристичку сезону на Жабљаку сведе на дочек Нове године

1
ПОДИЈЕЛИ

,,Умјесто што ових дана прави инциденте по скијалишту Савин кук, предсједник Одбора директора Инвестиционо-развојног фонда Зоран Вукчевић треба да сноси одговорност због досад незапамћеног краха ски-сезоне на жабљачком скијалишту Савин кук“, наводи се у саопштењу Владислава Бојовића, функционера Демократске народне партије.

Vladislav Bojovic Бојовић: Власт жели да туристичку сезону на Жабљаку сведе на дочек Нове године

Бојовић је позвао Врховоног државног тужиоца, да покрене истрагу, и утврди на шта је пошло 800 000 евра, првобитно намијењених за припрему скијалишта Савин кук.

,,Зато позивам Врховног државног тужиоца да покрене истрагу и испита на који начин је утрошено 800.000 еура државног новца, опредијељеног у 2014. години на припрему скијалишта Савин кук. Постоји основана сумња да су током располагања овим новцем корупција, уграђивања, и ненамјенско трошење били у пуном замаху. И голим оком се види да у припрему овог скијалишта, којим управља Инвестиционо-развојни фонд, а на чијем челу је доскорашњи посланик ДПС-а, и један од актера афере „Снимак“, није утрошен ни десети дио опредијељених средстава. Очигледно је да су Влада Црне Горе и њен Инвестиционо-развојни фонд надмашили све претходнике у накарадној припреми скијалишта Савин кук за зимску сезону на Жабљаку. Стање на овом скијалишту не представља само срамоту Жабљака, већ, прије свега, срамоту државе„, наводи даље функционер ДНП-а.

Оваквим потезима власти, Бојовић налази само једно објашњење, а то је да се зимска туристичка сезона на Жабљаку сведе на дочек Нове године.

,,Сад постаје потпуно јасно да актуелна државна власт има намјеру да угаси Жабљак као зимски туристички центар, а зимску туристичку привреду на Жабљаку сведе на дочек нове године. Вјероватно је разлог и што се у пројекцијама и плановима државне власти, која све гледа само кроз изборну рачуницу, Жабљак третира као мало, безначајно бирачко тијело. Ако овоме додамо да се већ годинама не рјешава питање уништених хотела на Жабљаку, затворене пилане на Његовуђи, као ни статус некадашњих радника ових предузећа, онда је овакво стање жабљачке привреде још једна у низу потврда да се дио сјевера Црне Горе, који покрива простор од Никшића, преко општина Плужине, Шавник, Жабљак и Пљевља, плански запоставља и маргинализује, док се фаворизовују неке друге средине и региони„, закључује Бојовић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here