Насловна Политика Асанж открива: САД потрошиле милијарде долара да отму Украјину од Русије

Асанж открива: САД потрошиле милијарде долара да отму Украјину од Русије

1
ПОДИЈЕЛИ

Оснивач „Викиликса“ Џулијен Асанж оптужио је САД да су потрошиле милијарде долара за НВО у Украјини како би отргли ову земљу од утицаја Русије и превеле је на своју страну.

dzulijan asanz rojters 1410820900 568787 Асанж открива: САД потрошиле милијарде долара да отму Украјину од Русије

Он је такође оценио да је Исламска држава „резултат авантуризма Запада“ али да је последица тога да Вашингтон више није „једини играч на Блиском истоку“, јер су Турска, Катар и Саудијска Арабија увећали своју моћ последњих година и успеле да стекну одређену независност од САД.

„Ако то не може бити учињено чланством у НАТО, онда макар треба да постане независна од утицаја Москве, да се умањи руски војно-индустријски комплекс и њене поморске базе на Криму“, рекао је Асанж из еквадорске амбасаде у Лондону у интервјуу аргентинским медијима, пренела је „Раша тудеј“.

Асанж је навео да међу документима „Викиликса“ има оне који доказују да је Израел у почетку подржао Хамас како би подстакао раздор међу Палестинцима.

Асанж, који је аустралијски држављанин од 2012. се налази у еквадорској амбасади у Лондону где му је одобрен политички азил, а шведске власти траже његово изручење због оптужбе за силовање, док он тврди да су Швеђани расписали потерницу по налогу САД које желе да му суде због објављивања тајних дипломатских депеша.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Асанж је такође заслужан за антологијску Викиликсову депешу, из Црне Горе у којој стоји да је Андрија Мандић за НАТО, али да му то не може проћи на Главном одбору странке још увијек! Хвала ти Џулијен због тога што си разоткрио и нашег преваранта!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here