Насловна Мозаик Арменулић због Нолета цитирао Николу Пашића

Арменулић због Нолета цитирао Николу Пашића

0
ПОДИЈЕЛИ

Оно што су Новаку радили током финала и ово што му путем медија раде ових дана превазилази границе доброг укуса. Њиховој хистерији нема краја, каже Арменулић.

novak dokovic vimbldon london foto fonet 1436784324 699861 Арменулић због Нолета цитирао Николу Пашића

Легендарни српски тениски стручњак Радмило Арменулић огорчен je писањем новинара Гардијана Стјуарта Херитејџа, који је дан раније у  колумни оцрнио Новака Ђоковића и Серену Вилијамс тврдњама да не знају да плешу.

Извесни енглески новинарчић није бирао речи када је вређао Новака и Серену, а мржњу и фрустрираност српским тенисером није могао да сакрије па га је назвао „Злим Новаком који безуспешно покушава да имитира Џона Траволту“.

Овакви коментари и наводи натерали су једног господина од манира Радмила Арменулића да каже  мишљење о свему што се догађа последњих дана, односно од недеље, када је Новак Ђоковић у финалу Вимблдона збрисао Роџера Федерера и трећи пут освојио цењени турнир

„Енглези би што пре требало да из свог речника избаце реч „фер-плеј“ јер они више не знају шта она значи. Оно што су Новаку радили током финала и ово што му путем медија раде ових дана превазилази границе доброг укуса. Њиховој хистерији нема краја. Не знам само како је један угледни лист као што је Гардијан могао да дозволи неком тамо новинару да на такав потцењивачки и безобразан начин пише о Новаку и Серени“, рекао је Радмило Арменулић.

Цењени тениски стручњак каже да су Енглези одавно изгубили компас и да не може да разуме њихову мржњу према Србима.

„Наш велики државник Никола Пашић почетком прошлог века рекао је српском народу „Кад се дете роди, научите га да мрзи Енглезе“! И тада су нам нешто слично радили, а очигледно је да се Пашићеве сумње обистињују 100 година после. Зато се придружујем Пашићу! После свега што су нам урадили у политици и што нам раде у спорту, на прсте једне руке могу се данас у Србији избројати они који воле Енглезе. Лично, код Енглеза ценим само филмове и њихове глумце. За њихову политику према Србима не могу рећи ништа добро.“

Радмило Арменулић сматра да ће финале Вимблдона између Новака Ђоковића и Роџера Федерера ући у анале тениске игре, али не у позитивном смислу.

„Није Ноле крив што Мареј не може ништа да уради на Вимблдону. Он ће вероватно поново освојити Вимблдон кад Ноле буде одустао, а то ће бити никада. Гледао сам финале и онакву фрустрираност и мржњу према Новаку до сада никада нисам видео. Онај што је држао укрштене палчеве је за Ковин, а не за свечану ложу. Такво вештичарење нисам видео никада у животу, а имам година. Толико су навијали против Нолета да су један највећи тениски турнир претворили у нешто што не личи на светковину. Енглези дугују велико извињење Новаку Ђоковићу и због тога би требало да му подигну споменик на улазу у Вимблдон“, рекао је Арменулић, који је поручио да ће се лично ангажовати да Новак Ђоковић у догледно време за живота добије музеј и споменик у центру Београда.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here