Насловна Мозаик Аргентина: Изградња парохијског комплекса СПЦ

Аргентина: Изградња парохијског комплекса СПЦ

0
ПОДИЈЕЛИ

У Ресистенсију у Аргентини потписан је споразум о давању Епархији буеносаиреској и јужно-централноамеричкој Српске Патријаршије на коришћење земљишта за изградњу центра СПЦ.

Како је саопштено из Митрополије црногорско-приморске, градоначелник Ресистенсије (провинција Ћако, Аргентина) Хорхе Капитанић се јутрос сусрео са представницима Православне Цркве Српске у Аргентини (Митрополит Амфилохије, Епископ Кирило, презвитер Бранко Станишић, парох у Ћаку и протођакон Никола Радиш из Буенос Аиреса) са којима је потписао споразум о давању Епархији јужноамеричкој на коришћење земљишта за изградњу њеног центра.

spc argentina kompleks 409x213 Аргентина: Изградња парохијског комплекса СПЦ

Црквени великодостојници су даље појаснили да ће се на том мјесту градити парохијски комплекс. Подсекретар за урбанизам Нелија Кантерос је присутне упознала да је, након одговарајућих претрага општинског земљишта подесног за ову намјену, нађено земљиште у улици Пија XИИ од отприлике хиљаду метара квадратних. Подсекретарка је такође рекла да споразум подразумијева да ће Црква обављати културне и друштвене активности који су на корист града и његових грађана.

Епархија се обавезала да ће тај простор бити доступан свима и да ће се један његов дио искористити за изградњу трга.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here