Насловна Друштво Адвокат Мирка Велимировића: Катнић има проблем са правом и правдом

Адвокат Мирка Велимировића: Катнић има проблем са правом и правдом

4

Адвокат Зоран М. Јанићијевић, који је законски пуномоћник Мирка Велимировића, реаговао је на злонамјерну тврдњу специјалног тужиоца Миливоја Катнића да је његов клијент „имао саобраћајну несрећу под неразјашњеним околностима“.

Ни ја, ни Мирко Велимировић нијесмо у сазнању било које информације да се саобраћајни удес у којем је мој кријент повријеђен десио под неразјашњеним околностима, како то тврди специјални тужилац Миливоје Катнић. Ако Катнић има другачије информације, молили би да нам их достави или објави. Пошто је Мирко Велимировић децидан да је узрок удеса у његовој несмотреној вожњи, тачније непажњи, у реону села Зупце, очигледно да Миливоје Катнић поново показује свој сукоб с правом, што је његов проблем и проблем самог правосуђа у Црној Гори. Овдје је све јасно и чисто. Велимировић није био у алкохолисаном стању, неопрезно је претицао на сеоском путу и дошло је до удеса. То је реалност, коју је и полиција констатовала и све је разјашњено и и нема мјеста спекулацијама, којима се неки баве“, поручио је Јанићијевић.

Мирко Велимировић је у изјави пред судом у Новом Пазару саопштио да је конструкција његовог наводног признања које се спомиње у пресуди Вишег суда у Подгорици састављена од стране Специјалног државног тужилаштва Црне Горе.

„У моменту када сам је потписао нијесам је ни читао нити сам чуо да ми је то неко прочитао. Моја једина мисао и намјера је била да, пошто је то од мене зависило, спасим затвора укупно 17 лица, која су по мом позиву из Зубиног Потока и других крајева Србије, отишла у Подгорицу да помогнемо патриотским снагама да на митингу изразе своју политичку вољу, и то искључиво мирним средствима. Да будемо на митингу и након њега се вратимо својим кућама. Нико од нас код себе није посједовао ни оружје, нити било које средство којим би неко могао да буде макар и лакше повријеђен. Сходно томе нијесмо имали никакве намјере да вршимо насиље ни према грађанима Црне Горе, њиховим политичким и државним представницима или према полицији, нити да преузмемо власт насилним средствима. Чиме и којим средствима“, пише у изјави Мирка Велимировића.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    “ И онда је ниоткуда дошао рено флуенс којег је возио Андрија Мандић и ударио ме иако сам ја прешао у супротну коловозну траку“….:)

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here