ИН4С

ИН4С портал

7000 потенцијалних терориста мирно шета Србијом

1 min read
Већина миграната су мушкарци, који су у Србију дошли без својих породица које су оставили у ратом захваћеним и економско-угроженим подручјима.

У Србији се тренутно налази око 7000 миграната. Ситуација је стабилна, тврди државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Ненад Иванишевић, преноси Новински фронт.

По његовим речима, ЕУ је спремна да издвоји четири милиона евра помоћи локалним самоуправама које су погођене мигрантском кризом. Од тога ће више од два милиона евра бити намењено побољшању здравствене заштите у тим општинама. Превасходни циљ је да се новац уложи у Завод за заштиту здравља и болницама које примају мигранте, изјавио је Иванишевић за РТС.

„Договорили смо се и да додатних милион евра буде намењено за проширење капацитета у Сјеници, Тутину, Димитровграду и Босилеграду,“ рекао је Иванишевић.

Он каже да су скоро сви мигранти у прихватним центрима и да их више нема по парковима у Суботици, Београду и другим градовима. Њима је апсолутно немогуће да илегално пређу мађарску границу.

Дакле, остају у Србији.

Већина миграната су мушкарци, који су у Србију дошли без својих породица које су оставили у ратом захваћеним и економско-угроженим подручјима. Они са собом немају лична документа и не постоји никаква евиденција о томе ко су ти људи, да ли су припадали терористичким групацијама и шта су радили у земљи поријекла прије доласка у Европу. Они такође нису депортовани назад у земље из којих су дошли.

Од њиховог доласка у Србију забиљежено је неколико веома насилничких сукоба између самих миграната које су се завршавале повређивањем ножевима. Србија није чланица Европске уније, и није дужна нити да испуњава квоте нити да брине о мигрантима.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *