ИН4С

ИН4С портал

Љајић: Од продаје Телекома отплатићемо кредите

rasim-ljajic-527

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас да ће средства од продаје Телекома бити употребљена за отплату неповољних кредита и покретање инвестиција.

Гостујући на телевизији Пинк Љајић је рекао да у буџет за 2015. годину нису унети планирани приходи од продаје Железаре, Телекома, као ни од осталих приватизација.

Први пут смо оно што је било испод црте, као што су државне гаранције за јавна предузећа, ставили изнад црте. То обично није приказивано у буџету да би се смањио дефицит. То су радиле све владе“, казао је Љајић.

„Ми сада кажемо врло јасно 81 милијарда државне гаранције улазе у укупне расходе и дефицит. Али са друге стране, нисмо очекиване приходе од Железаре, Телекома, ни од приватизације 502 предузећа нисмо ставили у буџет“, навео је Љајић.

Љајић је додао да је Телеком респектабилна компанија и да је лидер у броју корисника, али да на жалост није лидер у укупним приходима.

Он је подсетио да у понедељак истиче рок за предају понуда за Железару Смедерево.

Љајић је казао да је врло важно да се Железара покрене и да постоје најаве да би могле да се покрену обе пећи.

Говорећи о најавама у медијима да ће доћи до великих поскупљења, Љајић је казао да „данима постоје катастрофичне најаве“, али да за то нема разлога, јер је гориво појефтинило и није дошло до повећања струје.

Он је казао и да неће бити повећања цене струје у првој половини године.

Љајић је рекао и да постоји повећана понуда хране на тржишту, а самим тим и ниже цене тих производа.

Љајић је оценио да је буџет за ову годину реалан и штедљив, напоменувши да су га и међународне институције оцениле позитивно.

Према његовим речима, то је почетак увођења реда у јавне финансије.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *