ИН4С

ИН4С портал

Укључивање цивилног друштва увећало ефикасност вођења приступних преговора

Brisel

Представник Министарства вањских послова и европских интеграција, Снежана Радовић, рекла је да је укључивање цивилног друштва у преговарачки процес користан подухват, чиме је омогућено обједињавање знања, искуства и енергије и допринијето јачању ефикасности вођења приступних преговора.

На састанку Заједничког консултативног одбора Европског економског и социјалног комитета одржаног данас у Бриселу, између Црне Горе и ЕУ, говорено је о усклађивању црногорског са европским законодавством, као и о постигнутом напретку у поглављима 19. Социјална политика и запошљавање, 23. Правосуђе и темељна права, 24. Правда, слобода и безбједност.

У саопштењу се каже да је фокус разговора био на ,,јачању институционалног оквира, изградњи административних капацитета и усклађивању црногорског законодавства с правним тековином ЕУ у овим областима“. Сем тога, размотрене су и оцјене из Извјештаја ЕК о напретку Црне Горе у 2013. години.

Заједнички консултативни одбор оформљен је током протекле године ради ваљане припреме организација цивилног друштва за сарадњу након ступања у чланство ЕУ.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *